Igår begicks två mord på IKEA i Västerås. Två gärningsmän har gripits, misstänkta för att ha huggit ned en medelålders kvinna och hennes vuxna son. Offren och gärningsmännen verkar inte ens ha känt varandra. En av Expressens krönikörer, Lars Lindström, skriver en text där han belyser tragiken i dådet:
 
 
Någon, eller rättare sagt 132 personer (i nuläget) valde dock att fokusera på någonting helt annat. Den här kommentaren fick flest gillningar när krönikan publicerades på Facebook:
 
 
Jag skulle vilja ställa ett par frågor till Runo, alla som har gillat hans kommentar och ni som sympatiserar med den: läste ni ens det Lindström skrev? Kommentaren är helt irrelevant. Och för Guds skull, kan ni berätta exakt varför ni är så sårade? Ge mig ett konkret exempel på någonting som verkligen har hänt (artiklar från "alternativa" nyhetskällor, typ Avpixlat, räknas inte). Ingen har kritiserat färgerna gul och blå. Den svenska flaggan svajar som den brukar under högtider och andra sammanhang. Var klämmer skon?
 
Många av er verkar känna att er yttrandefrihet är hotad, och att ni inte längre får vara stolta över att ni är svenskar. Om ni verkligen känner så är det viktigt att ni tar diskussionen. Men vänta er inte att få säga precis vad ni vill utan konsekvenser. Här i vårt stolta land finns det lagar om att man inte får hetsa, hota eller kränka folk, och de måste alla anpassa sig efter.Dessutom måste man kunna ta kritik när man uttrycker sina åsikter, utan att börja bete sig som en tjurig femåring. Vilken klok människa köper argumentet om att den gula och den blå färgen skulle kunna förbjudas i Sverige?
 
Jag vet att ni är förbannade, men gör någonting vettigt av den energin istället. Och snälla, lämna era sårade svenska hjärtan utanför när det talas om riktig tragik.
 
Blå, Gul, IKEA, Mord, Politik, Sverigevänner, Västerås,

Kommentera

Publiceras ej