Det var bara en tidsfråga. Hagamannen har blivit misshandlad med en golfklubba.
 
Mitt Facebookflöde har redan börjat fyllas av skadeglada kommentarer:
 
"Synd på golfklubban."
"De kommer flå honom levande, var så säkra!"
"Han kommer få så mycket stryk och ingen kommer att tycka synd om honom på grund av det han har gjort."
"Rätt åt fanskapet."
 
Vet ni vad. Jag tycker att ni kan lägga av.
 
Det är precis sådant tänkande som gör att konflikter aldrig tar slut. Hagamannen har gjort fruktansvärda saker, men ingen av dem kan göras ogjorda genom att misshandla, våldta eller döda honom. Jag kan spy galla över Hagamannen och tycka att jag gör en god gärning, men jag gör inte ett skit för att göra världen till en bättre plats.
 
Protestera mot att vårt rättssystem ser ut som det gör, att han är fri trots att risken bedöms vara hög att han faller tillbaka i våldsbrott. Att han får körkort, att han får flytta tilbaka till sina hemtrakter. Men att hoppas att han får "smaka på sin egen medicin" ger bara tillfredsställelse till våra egna idéer om hämnd. En person som Hagamannen kan man inte banka vett i. Han är sjuk på riktigt och kommer förmodligen aldrig förstå vilket lidande han har orsakat hos sina offer. Låt honom stå för vidrigheterna, och sträva själv efter ett liv utan hat och hämndlystnad. Jag är övertygad om att världen blir en mycket bättre plats då.
 
**EDIT** Jag pratar givetvis om oss privatpersoner, vars enda relation till Hagamannen är den vi har fått genom att läsa om honom i tidningen. Att Hagamannens offer och deras anhöriga känner hat och avsky mot honom har jag full förståelse för.
Golfklubba, Hagamannen, Hat, Misshandel, Rättsystem, Skadeglädje, Våldtäkt,